25. ročník Konopišťské 10 se uskuteční 12.-13.6.2021

Pondělí, Duben 5, 2021

Vážení sportovní přátelé,

 
jaro je tady, příroda se začíná probouzet, běžci ožívají a ukrajují své tréninkové kilometry a my , pořadatelé běžeckých akcí v Benešově a na Konopišti si Vás dovolujeme pozvat na letošní " Konopiště".
 
 
Ve dnech 12.6-13.6.2021 jsme pro Vás nachystali " Běžecký víkend na Konopišti" se startem a cílem u přírodního divadla. Platné propozice jsou v příloze !
 
 
Letos poprvé zařazujeme  Konopišťský půlmaraton s VZP ČR ( K21), a to v sobotu 12.6.2021. Trať připravili samotní běžci z Benešovského běžeckého klubu (BBK). je to především pro všechny běžce, kteří si chtějí užít zážitkový běh po nejkrásnějších místech Konopiště a jeho okolí. Start závodu ve 13 hodin.
Popis tratě :Začínáme úsekem v zámeckém parku, a to výběhem od divadla  na vrch Tuškov, rovinkou směrem k motelu, u silnice ostře doleva zpět k zámku, Růžové zahradě, k rybníku  a po jeho pravé straně opouštíme park směrem k Chlumu, probíháme bažantnicí, před námi je Chlum, vlevo na kopci kostel sv. Jakuba a Filipa na Chvojně. Od Janovického potoka následuje stoupání ke Chlumu až po vyhlídku na zámek Konopiště a odtud se spouštíme k mlýnu a podél zříceniny Kožlí a Janovického potoka se chystáme na další výběh , tentokráte ke Chvojnu, kde míjíme rozsáhlý statek a na kopci položený kostel sv. Jakuba a Filipa. Odtud už to máme necelé 3 km  z kopce a ve finiši kolem Konopišťského rybníka do cíle . Převýšení tratě dlouhé 21 098 metrů je 344 metrů.
 
V neděli 13.6.2021 proběhne tradiční Konopišťská desítka (K10) včetně dětských závodů, běhu "Buď fit" a loni premiérových štafet. Hlavní závod K10 slaví 25 let !
Seznam vítězů jednotlivých ročníků včetně dosažených časů zveřejníme v dalších informacích před závodem. uvažujeme i o speciální prémii pro běžce a běžkyně, kteří drží rekordní čas tohoto čtvrtstoletí starého závodu O tom budeme informovat později.
 
Účastnické medaile jsou připraveny pro všechny předem přihlášené běžce do závodu K21 a pro prvních 300 přihlášených na nedělní závody K10.
 
On-line registrace je spuštěna od 1.4.2021 na stránkách www.sport-reg.cz nebo využijte přihlašovací prolink v propozicích.
 
K oslavám 25 let běhání na Konopišti  vydáváme speciální edici kvalitních funkčních triček a čelenek ve 3 barvách. Trička a čelenky je možné objednat spolu s on-line registrací na www.sportbase.cz, a to do 3.5.2021.  O možnostech jak objednat trička, v jakých barvách a velikostech včetně cen Vás budeme informovat v dalších mailech a na našich www.benesov-beh.cz
Věříme, že využijete nabídku originálních triček a zúčastníte se v nich svých závodů v rámci K21 i K10. Trička a čelenky jsou připraveny i v dětských velikostech !!
Nabídka triček včetně velikostí a cen v příloze !
 
Vzhledem k epidemii  SARS-COVID-2  máme připraveny varianty pro omezení, která by mohla v termínu závodů nastat. Jsme však optimisté a podobně jako loni oslavíme běháním v Konopišti návrat do normálu!!
 
Prosíme  Vás o sledování informací na www.benesov-beh.czwww.bezecpodblanicka.cz a na facebooku  Atletika Benešov.
 
Těšíme se na Vaší účast a přátelská setkání !
 
S úctou,
tým pořadatelů K10
 
 
Náhled triček a čelenek