Charitativní běh pro Elišku a Terezku v rámci Benešovského Běžeckého Festivalu již 23.9.2018.

Úterý, Srpen 21, 2018

Benešovský Běžecký Festival tradičně podporuje znevýhodněné děti v našem okolí. V rámci Festivalu probíhá charitativní běh, který je zacílen na podporu konkrétního hendikepovaného dítěte z Benešovska.

Počet účastníků i podporovatelů charitativního běhu každým rokem narůstá. V roce 2017 proběhl běh ve spolupráci s Nadačním fondem Zlatá hvězda Benešov a Ranou péčí CSS Tloskov. Charitativním závodem to nekončilo, neboť byla zahájena veřejná sbírka, která trvala až do prosince. Tím bylo získáno více prostředků na léčbu a nákup potřebných zdravotních pomůcek.

V letošním roce bychom rádi podpořili díky Vaší účasti dvě osmileté holčičky – Elišku a Terezku. Dvojčata trpí atypickým autismem a poruchou koordinace pohybu. Ač se nám může zdát, že jsou jako ostatní děti, skutečnost je jiná. Sami obtížně chápou náš svět, neumí správně komunikovat a také pociťují strach z běžných věcí a situací. Pro jejich rozvoj jsou nutné kromě terapií speciální vzdělávací pomůcky a nácvik sociálních dovedností pod vedením terapeuta. Vzhledem k tomu, že autistické děti jsou často vnímány svým okolím negativně kvůli svému specifickému chování, rádi bychom přispěli i k se seznámení veřejnosti s tímto onemocněním.

Jak můžete Elišce a Terezce pomoci?

Je to velmi jednoduché. Zúčastnit se kteréhokoliv běhu v rámci Benešovského běžeckého festivalu. Startovné z 2km nesoutěžního charitativního běhu bude 100% věnováno děvčatům, u ostatních závodů bude ze startovného věnováno 10%.

Přijde prosím 23. září 2018 podpořit dobrou věc a pomoci rozvoji obou hendikepovaných děvčat, Elišce a Terezce.

Podrobnější informace naleznete již brzy na internetových a FB stránkách BBF www.benesov-beh.cz

Tomáš Pánek a pořadatelé BBF.

Fotografie pod článkem: