7. ročník Benešovského Běžeckého Festivalu se uskuteční 20.9.2020

Pátek, Červenec 3, 2020

Benešovský Běžecký Festival letos v září již posedmé

Zdá se, že letošní září bude sportovními akcemi nabité. Díky koronavirové pandemii je mnoho akcí na tento měsíc přesunuto.

Benešovský Běžecký Festival se uskuteční ve svém pravidelném termínu v neděli 20.9.2020 na benešovském náměstí. Pořadatelé z SK BENEŠOV ŽIJE SPORTEM z.s. věří, že běžci a celé rodiny si tuto tradiční akci nenechají ujít a  zúčastní se v hojném počtu, jak závodů dětí a mládeže, tak charitativního běhu pro Rozárku, vytrvaleckých závodů, Minimaratonu na 4 km a hlavního závodu na 8 km. Pro  tyto závody jsou nachystány novinky, které by měly BBF zpestřit.

 

Benešovská Juniorka a závod rodinných štafet

V rámci Juniorky bude opět vypsána soutěž škol. Pro zpestření na závěr tohoto bloku dojde k závodu 3 členných rodinných štafet, kde bude podmínkou účast minimálně jednoho rodiče a jednoho dítěte do 18 let. Poběží se na okruhu kolem náměstí na 3x 325 m. Letos nebudou pro změnu závodit maminky a hospodyňky.

 

Hlavní závod na 8 km se soutěží měst a 3 člennými štafetami

Již loni se díky výstavbě na autobusovém nádraží běžel hlavní závod na 8 km ( 6x 1,333m). Tradiční závod DERBY Benešov – Vlašim  bude tentokrát nahrazeno soutěží měst. Byli osloveni běžci z Benešova, Vlašimi, Votic, Zruče a Senohrab. Věříme, že běžci výzvu přijmou a sestaví 5-ti členné týmy, kde bude podmínkou minimálně jedna žena a jeden muž nad 50 let. Spolu s běžci v hlavním závodě vyběhnou 3 členné štafety na 3x 2,666 m. Budou soutěžit ve 3 kategoriích , muži, ženy a smíšené štafety.

 

Charitativní běh pro Rozárku

Každým rokem získává charitativní běh větší a větší popularitu. Výtěžkem z celého festivalu se snažíme přispět k zajištění finančně náročné zdravotní péči nebo nákupu speciálních pomůcek. Rádi bychom Vám představili usměvavou a statečnou holčičku, která bojuje s těžkou nemocí a potřebuje naši pomoc.

Rozárku provázejí od první chvíle na světě závažné neurologické obtíže. Ani přes intenzivní snahu lékařů zatím není znám jejich specifický důvod, odborníci se však domnívají, že trpí vzácným nevyléčitelným onemocněním a po jeho příčně stále pátrají. Rozárka je těžce hypotonická, její tělo je slabé zejména v hrudní oblasti a práce jejích plic dostatečně nepokrývá potřebu těla, proto 24 hodin denně potřebuje přidechovat kyslík. Plíce jsou náchylné k infekcím a její obranyschopnost je minimální. Chod rodiny, domácnosti i samotnou holčičku to velmi omezuje.

Od prvních chvil, kdy to její stav umožňoval, poctivě rehabilituje a již od 8. měsíce navštěvuje také neurorehabilitační kliniku, kde se věnují specializovaným intenzivním terapiím pro děti s neurologickým handicapem. Toto cvičení pomáhá Rozárce v psychomotorickém rozvoji i v posilování svalů, které jsou důležité nejen pro její pohyb, ale i pro samotné dýchání. 

Poběžte a podpořte s námi Rozárku. Pomoci můžete účastí v charitativním běhu na 1,333 km, kde 100% vybraného startovného bude předáno rodině Rozárky. Taktéž bude předáno 10% z celkově vybraného startovného na ostatních závodech BBF 2020. DĚKUJEME.

Pořadateli charitativního běhu jsou Nadační fond Zlatá hvězda Benešov, Raná péče CSS Tloskov a SK BENEŠOV ŽIJE SPORTEM z.s..

Benešovský Běžecký Festival 2020 se uskuteční díky podpoře dlouholetých partnerů a především obětavosti dobrovolných pořadatelů.

 

Benešáci, nezapomeňte si rezervovat v kalendáři 20.9.2020 pro Benešovský Běžecký Festival 2020! Těšíme se i na ostatní závodníky a jejich doprovody!

 

Pořadatelé z SK BENEŠOV ŽIJE SPORTEM z.s.

 

 

Fotografie pod článkem: